Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 40 of 53

Thread: ufs3 firmware

  1. #1
    sivaprasad is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    secunderabad
    Posts
    20

    ufs3 firmware

    respected members,
    irequired UFS3 tornado firmware files like ufs3v2.6.7.fib or higher file to upgrade my box

  2. #2
    THE FOX's Avatar
    THE FOX is offline Registered User
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    HANOVER, USA
    Posts
    265
    GO TO.....

    http://www.ufs-3.org/info.asp

    OPEN SUPPORT....

    choose UFS3
    Enter your box serial..

    It will let you into the support area, firmware, flashes, software...

    GOOD LUCK

  3. #3
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69
    which tool u r using to upgrade to avtivate BB5

  4. #4
    THE FOX's Avatar
    THE FOX is offline Registered User
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    HANOVER, USA
    Posts
    265
    just run the new nokia software, it should ask you if you want to upgrade your firmware in the box...

    also look here...

    http://www.schwantz-i.com/zip/ufsxc0de.zip

    look for the password in the forum...

  5. #5
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    Talking ufs tools

    do u know
    how to upgrade box 2 bb5 without
    fixing hwk
    emulating hwk ?

  6. #6
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    you need short the 2 pin for your box
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    then flash your box with this (either one)
    Attached Images Attached Images

  8. #8
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    shorting

    Quote Originally Posted by andre128
    you need short the 2 pin for your box

    pls give me the details regarding the shoring

  9. #9
    alexmam_80 is offline Registered User
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Moldova, Chisinau
    Posts
    1
    Open UFS3Tools
    Conect- Put to update Firmware and eeprom in V2.5 and push Fix&Updare
    Close

  10. #10
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69
    pls link to these
    thanks in advance

  11. #11
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    Quote Originally Posted by neilthirumuttam
    pls give me the details regarding the shoring

    open the ufs-3 box connect then pin like the picture the use hwk raskulator flash the box

    then use dctx bb5 test 10 for bb5, sams v1.4u, kzf v1.8b, LG v1.0a...

    if you use the latest version, you can't use hwk function

  12. #12
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279

  13. #13
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    ufs

    is there any new cracked exe s for
    lg?
    igot the nok sam & kzf

  14. #14
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    Ufs Problem

    As u told I upgraded the box thruufs 3 tools
    but the hwk area is different
    that y icant short the points
    there are only six ponts.
    now when im trying to connect the box
    it shows an error message
    "Unexpected Exception:BOX_AUTH_ERROR:31",

    Do u have any idea?
    pls help
    Attached Images Attached Images
    Last edited by neilthirumuttam; 06-12-2005 at 01:49 PM.

  15. #15
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    Ooh... you're using clone box... you've use other method... i'll post the pic

  16. #16
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    here the solution for clone ufs box
    Attached Images Attached Images

  17. #17
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69
    thanks u r great
    yes ishall try and post the result tommorrow
    thank u

  18. #18
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    Result

    As u told I shorted the two pins of the FTDI chip
    and tried again , when trying to connect inthe exe
    still the result is
    "it shows an error message
    "Unexpected Exception:BOX_AUTH_ERROR:31",
    in what way I can get my box working?

  19. #19
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    error

    As u told I shorted the two pins of the FTDI chip
    and tried again , when trying to connect inthe exe DCTX
    still the result is
    "it shows an error message
    "Unexpected Exception:BOX_AUTH_ERROR:31",

    in what way I can get my box working
    with UFSx_Dctx ?

    but for sam or UFS_KZF it works& screen says
    "UFxBoot V2.2 (c) SarasSoft 2003. Id: 62 CF 1
    UFS_USB V2.6 (c) SarasSoft 2005. S/n: 50000
    HID: 33C9F72E00000000
    HWK: A1.02-TEST
    Licence: True "
    0nly with nokia exe it says the error!
    Attached Images Attached Images
    Last edited by neilthirumuttam; 14-12-2005 at 01:31 AM. Reason: modify

  20. #20
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    which version dctx you use??? cracked version must use v1.4 test 10(for flash bb5), v1.4 test 14(not stable)...

    dont use v1.3m, v1.4a,v1.4b, v1.4c...

  21. #21
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    thanks

    pls a link to the cracked version which
    is the best that u feel

  22. #22
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279

  23. #23
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    error

    I again done every thing form the very begining

    shorted the two pins

    1. with mprog i wrote the ufs good ept
    2. with ufs tool emulated hwk
    3 calculated the strings and connected

    still with nokia it shows the error
    "un eoxepted exeption: BOX ERROR: 1020

    previous error code now changed

    but to samsung & se it works
    what myay be possible fault
    iused allthe exes from the link
    said above
    14 tst reures encription password
    that i dont hve
    allthe others the same result

  24. #24
    nijascm is offline Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11

    cracked hwk

    here i cracked the ufs
    but the problem is that .i can't get a bb5 setup v 14 tst.the link above is working.but it asking password .plz gie me a link for bb5

  25. #25
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    get it here
    Attached Files Attached Files

  26. #26
    nijascm is offline Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11
    thanx a lot
    i will try and inform u if any problem
    nijas from sizcom calicut

  27. #27
    nijascm is offline Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11

    sos

    hi friend
    here i succesfully done all the work
    but the problem is that 6630 is now dead after flashing
    i tried with two different files .flashing copleted and rebooting mobile message is appeared but.the phone is not turn to on


    give me a solution

  28. #28
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    what cable you use? i use 7 pin batt with 9v batt

    select .cor as mcu, and any ppm you want

  29. #29
    nijascm is offline Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11

    6630 version problem

    here i using cloned ufs with 5 pin
    i think its flashing is success.in first i forgot to check the version of sw in phone i guss it is 2 or 3 .i flashed it with v 5.is ithe phone need correct version of software .do u have any idea

  30. #30
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    5pin cable need with vpp, to flash bb5 need more than 10 min to finish, only can upgrade can't downgrade...

    do you have screen shot after flashing?

  31. #31
    nijascm is offline Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11

    iam sure it is flashed

    yes "flashing completed and rebooting mobile ".its the last message.its take nearly 8 minitue.here ihve only get 5 pin cable.i dont know how to connect other connector with vpp.is my phone will work if i flashed it with an original hwk ufs.plz reply me.i flashed it with all version.screen shot is in my computer but i dont know how i post it

  32. #32
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    BB5 phone VPP adapter for UFSx HWK
    For switching the 9V of BB5 over sarasbox (e.g, N-BOX,UFS3, TONADO ,Twister, incl clone twisters) & UFSx HWK
    Attached Images Attached Images

  33. #33
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69
    Quote Originally Posted by neilthirumuttam
    I again done every thing form the very begining

    shorted the two pins

    1. with mprog i wrote the ufs good ept
    2. with ufs tool emulated hwk
    3 calculated the strings and connected

    still with nokia it shows the error
    "un eoxepted exeption: BOX ERROR: 1020

    previous error code now changed

    but to samsung & se it works
    what myay be possible fault
    iused allthe exes from the link
    said above
    14 tst reures encription password
    that i dont hve
    allthe others the same result







    pls some one help meeee..........

  34. #34
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    ai yaa..... why you use mprog???? i didn't tell you... that method for cracked v1(need strings)

    now v2 no need already mah... and now can support sams v1.4w

    now, you need reprogram you box...
    http://www.schwantz-i.com/zip/UFS_Maintenance_v20.zip
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files
    Last edited by andre128; 03-01-2006 at 06:35 AM.

  35. #35
    nijascm is offline Registered User
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    11

    tell me what was happend

    i do teh folowing steps
    1 changed my ufs serial number by ufs maitainance soft
    2 upgraded the firm version to 2'6
    3 emulate hwk (after copleting this windows shows an error) and shorted the ic of my cloned box
    4 down load bb5 test
    5 down load all versins of 6630 files from ufs original site

    part 2
    the danger things is happening
    6 flash the phone with version 5.08
    after 10 miniutes flashing completed but................phone is dead
    in here only rj45 cable
    7 i flashed the phne with all version but all versionare same result
    8 days are going flashing flashing flashing but phone is dead

    9 lost my patient and go enqire about hwk
    10 go to one shop thats 225 km far from me and give 40 dollar

    11 they flashed my phone and return me in ok condition
    12 i stopped my experiment

  36. #36
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    flash wont kill your phone except the flash chip damage

  37. #37
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69
    [This error started after updating inUFS3 Calc Sring & HWK Emulator
    byDC ITC Bdg
    as u mentioned above
    after that I said in this forum
    nobody responded that is y I tried in mprog
    and got working in se and samung
    only to the nokia exe it shows the error
    I alredy tried this
    in UFS maintanace also
    the result was same

    every sujession foung in this forum done stil....

    I think that u can help .

  38. #38
    neilthirumuttam is offline Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    india
    Posts
    69

    auth error

    Quote Originally Posted by andre128
    ai yaa..... why you use mprog???? i didn't tell you... that method for cracked v1(need strings)

    now v2 no need already mah... and now can support sams v1.4w

    now, you need reprogram you box...
    http://www.schwantz-i.com/zip/UFS_Maintenance_v20.zip
    andre..
    This error started after updating inUFS3 Calc Sring & HWK Emulator
    byDC ITC Bdg
    as u mentioned above
    after that I said in this forum
    nobody responded that is y I tried in mprog
    and got working in se and samung
    only to the nokia exe it shows the error
    I alredy tried this
    in UFS maintanace also
    the result was same

    every sujession foung in this forum done stil....

    I think that u can help .

  39. #39
    andre128's Avatar
    andre128 is offline Registered User
    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    279
    try fix the problem with ufs3 tools i've posted before...

  40. #40
    josetolo_jr is offline Registered User
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Philippines
    Posts
    14

    UFS3 Calc String & HWK Emulator by DC ITC Bdg

    Hi mate,

    Do you have the above soft?, please if you could share with us.

    Thanks & best regards
    josetolo_jr

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Samsung firmware
    By fr33s0ft in forum Agere platform: D100,E105,E400,E710,E715,S1XX,S20,S208,S3XX,Q10x,Q20x,P10x,P40x,x105,X40x,X430
    Replies: 4
    Last Post: 21-06-2006, 09:12 AM
  2. UFS3 + Total Server + Moto Serv and more
    By kevinn13 in forum Main Sales Area
    Replies: 0
    Last Post: 10-03-2005, 11:18 AM
  3. changes to 6210 firmware since V4.08
    By calmmarcus in forum Nokia DCT3 & DCT2 General sections
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2004, 06:06 PM
  4. Replies: 0
    Last Post: 14-06-2003, 03:08 PM
  5. how to flash new firmware to my nokia 6150?
    By KoXo in forum 51XX / 61XX [Closed]
    Replies: 7
    Last Post: 22-10-2002, 09:46 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0